Pierwszy najemca Browarów Warszawskich

Odkrywanie i tworzenie piękna od przeszło stu lat jest misją Grupy L’Oréal. Dotyczy to nie tylko wprowadzanych przez nią na rynek kosmetyków, ale także środowiska pracy, w którym powstają. Dlatego już za rok polski L’Oréal przeniesie się do centrum Warszawy, a jego pracownicy rozpoczną pracę w starym-nowym kwartale miasta.

L’Oréal Polska zajmie blisko 7 tys. mkw. powierzchni w pierwszym biurowcu Browarów Warszawskich. Wybór nowej siedziby nie jest przypadkowy. Firma uważa, że piękno to wartość uniwersalna, która pozwala wyrażać siebie, budować poczucie własnej wartości i otwierać się na innych. Dlatego uznała, że powinna działać miejscu, którego założenie współgra z tymi wartościami. L’Oréal Polska jest pierwszą firmą, która stworzy tu swoją własną przestrzeń do pracy.

Pierwszy najemca Browarów Warszawskich

opowiada Paweł Konieczny, Dyrektor Personalny L’Oréal Polska Kraje Bałtyckie.

Dla L’Oréal, firmy ściśle związanej z pięknem, szukaliśmy miejsca wyjątkowego, które pozwoli nam stworzyć komfortowe warunki dla naszych pracowników, jak i do zrównoważonego rozwoju całej firmy. Lokalizacja siedziby oraz architektura mają wpływ na postrzeganie marek należących do L’Oréal, a także L’Oréal Polska jako pracodawcy. Nowoczesne biuro oznacza dla nas taką przestrzeń, która sprzyja współpracy i komunikowaniu się, a przez to wpływa na lepsza atmosferę pracy. Po 25 latach obecności L’Oréal w Polsce otworzymy nowe biuro i zarazem nową część historii L’Oréal Polska - opowiada Paweł Konieczny, Dyrektor Personalny L’Oréal Polska Kraje Bałtyckie.
Spójna wizja partnerów

Browary Warszawskie to teren między ulicami Grzybowską, Wronią, Chłodną i Krochmalną, który Echo Investment na nowo wkomponuje w tkankę miejską. Powstaje nowy, otwarty dla wszystkich miejski kwartał, tworzony przez budynki mieszkalne, biurowce oraz place publiczne, miejsca odpoczynku i rekreacji, kawiarnie, restauracje i sklepy
L’Oréal Polska po 20 latach działania na warszawskim Annopolu postanowiła przenieść się do Browarów Warszawskich, wyjątkowej inwestycji realizowanej przez Echo Investment. To będzie zintegrowany, otwarty miejski kwartał, w którym ludzie będzie wygodnie mieszkać i pracować, a każdy warszawiak będzie mógł miło spędzić czas. Jestem przekonany, że będzie to doskonałe miejsce dla pracowników L’Oréal Polska, a także kolejnych firm, które wkrótce zdecydują się przenieść tu swoje biura - mówi Michał Żelski, Regional Sales Manager w Dziale Biur Echo Investment.
Mikrodzielnica do mieszkania i pracy

Browary Warszawskie to miejsce z piękną historią, ale przede wszystkim nowoczesny, funkcjonalny i całościowy zamysł urbanistyczny i architektoniczny. Znajdą się tu cztery biurowce, pięć budynków mieszkalnych, ponad 8 tys. mkw. przestrzeni przeznaczonej na usługi, restauracje, sklepy, świetnie zaaranżowane przestrzenie publiczne z miejskimi skwerami, kameralnymi uliczkami i wygodną przestrzenią pełną zieleni. Niewątpliwymi zaletami tego miejsca są również bliskość centrum Warszawy, stacji metra czy dostępność rozwiniętej komunikacji miejskiej.
Wybór Browarów Warszawskich jako nowej lokalizacji dla L’Oréal Polska odzwierciedla trzy aktualne trendy na rynku. Przede wszystkim, pracodawcy szukają przestrzeni, która współgra z wartościami firmy, a zarazem sprzyja współpracy między pracownikami oraz działami w firmie. Po drugie, badania wykazują, że 90 procent czasu spędzamy w pomieszczeniach zamkniętych, toteż coraz większą wagę przykłada się do tego, by przestrzeń ta miała odpowiednią jakość. Wreszcie, firmy coraz częściej zawężają poszukiwania lokalizacji do miejsc, które wyróżniają się innowacyjnością na tle innych projektów - mówi Mikołaj Sznajder, Zastępca Dyrektora Działu Wynajmu Powierzchni Biurowych, CBRE.
Browary Warszawskie to jeden z najważniejszych projektów Echo Investment nie tylko ze względu na jego skalę, a przede wszystkim na funkcję jaką jest przywrócenie do życia fragmentu Warszawy większego niż Rynek Starego Miasta. L’Oréal Polska to pierwsza duża firma, która postanowiła przyłączyć się do tego ambitnego zadania.