Browary Warszawskie w świecie VR

Browary Warszawskie w świecie VR

Flagową inwestycję spółki Echo Investment - Browary Warszawskie – realizowaną w kwartale ulic Grzybowskiej, Wroniej, Chłodnej i Krochmalnej już wkrótce będzie można zobaczyć za pomocą specjalnej aplikacji VR, tworzonej przez Immersion - największą polską firmę, tworzącą aplikacje oraz gry w wirtualneji rozszerzonej rzeczywistości.

Browary Warszawskie to inwestycja powstająca w szczególnym miejscu centrum Warszawy. To również miejsce spotkania przyszłości z przeszłością miasta. Z jednej strony dynamicznie rozwijające się nowe inwestycje i infrastruktura, z drugiej – ślady historycznej, miejskiej zabudowy z dobrą energią pozostałą po dawnych, rzemieślniczych i przemysłowych sukcesach. Tu, w 1846 roku powstał warszawski browar Haberbusch i Schiele, największy w Królestwie Polskim i jeden z naj-ważniejszych na piwowarskiej mapie Europy, prosperujący aż do czasów II wojny światowej.

Koncepcja nowej zabudowy miejsca, którą stworzyło Echo Investment, przywróci cały kwartał Warszawie i warszawiakom. W poszanowaniu dla historii, dążąc do przywrócenia naturalnej ciągłości rozwoju miasta, projekt tworzy ramy dla nowoczesnego, wielofunkcyjnego miejskiego środowiska. Do jego opracowania deweloper zaprosił renomowaną pracownię JEMS Architekci.

Z inicjatywy Echo Investment powstaje obecnie specjalna aplikacja VR, która pozwoli przyszłym mieszkańcom, pracownikom biur i wszystkim ciekawym rozwoju tego kwartału miasta zobaczyć gotowe Browary Warszawskie. Projekt tworzony przez Immersion da wszystkim możliwość wirtualnej wędrówki w skali rzeczywistej za pomocą techniki VR.

Prezentacja inwestycji Browary Warszawskie w VR pozwala na odczucie emocjonalnej reakcji na gotową przestrzeń, zobaczenie jej z perspektywy przechodnia lub z lotu ptaka. Klient ma niezwykłą szansę zobaczenia, ale i realistycznego doświadczenia tego, co otrzyma. VR staje się nowym must-have dla najwyższej klasy nieruchomości. Technologia ta jest potężnym narzędziem nie tylko w planowaniu i sprzedaży, ale także w budowaniu relacji z potencjalnym nabywcą już od pierwszych chwil. Prezentacja przyszłej nieruchomości w VR świadczy także o innowacyjności projektu oraz ogromnej wadze, jaką deweloper przykłada do stosowania najnowszych technologii w procesie prezentacji inwestycji.

Immersion jest jedną z pierwszych firm oferującą pełen wachlarz doświadczeń wirtualnej prezentacji projektów z rynku nieruchomości. Firma posiada bogate doświadczenie w tej dziedzinie. W trakcie swojej ponad trzyletniej działalności firma zyskała zaufanie zarówno na rynku polskim jak i międzynarodowym, tworząc aplikacje w technologii VR/AR dla takich marek jak Bayer, HBO, T-Mobile.