Browary Warszawskie – rusza przedsprzedaż w ramach II etapu

Browary Warszawskie – rusza przedsprzedaż w ramach II etapu

Świetny wynik sprzedaży pierwszego etapu mieszkaniowej części projektu sprawił, że spółka Echo Investment rozpoczyna przedsprzedaż II etapu, w którym w ofercie znajdzie się 181 lokali o powierzchni od 28 do 111 mkw.

Pierwszy etap znalazł się w ofercie w listopadzie ubiegłego roku, obecnie możemy pochwalić się sprzedażą na poziomie 83 proc. Z 92 mieszkań sprzedaliśmy już 76 . Spodziewaliśmy się ogromnego zainteresowania, ponieważ Browary Warszawskie to nasz flagowy projekt. Znakomity wynik I etapu sprawił, że już teraz uruchomiamy przedsprzedaż drugiej fazy. – mówi Dawid Wrona, dyrektor sprzedaży w Dziale Projektów Mieszkaniowych Echo Investment.

W ramach II etapu inwestycji Browary Warszawskie powstanie 181 mieszkań o powierzchni od 28 do 111 mkw. Rozpoczęcie realizacji inwestycji zaplanowano na II kwartał br.

Browary Warszawskie to flagowy projekt Echo Investment imponujący rozmachem i wizją. Kompleks kilkunastu apartamentowców, budynków biurowych oraz tętniącej życiem przestrzeni publicznej, w której odżyją zabytkowe obiekty. Inwestycja powstaje przy ulicy Grzybowskiej w biznesowo-finansowym centrum stolicy.

Celem Echo Investment jest stworzenie w kwadracie ulic Grzybowska-Wronia-Chłodna-Krochmalna przestrzeni stanowiącej esencję miasta, w której użytkownicy znajdą wszystko, co o danej porze dnia czy roku będzie im najbardziej potrzebne do codziennego funkcjonowania i twórczego rozwoju.

Browary Warszawskie to inwestycja o łącznej powierzchni 100 000 mkw. To również miejsce, które jest symbolem nie tylko wielkiej historii, ale przede wszystkim, rozmachu i sukcesu. To właśnie tu w 1846 roku powstał największy browar w Królestwie Polskim, który działał na szeroką skalę.

Po latach spółka Echo Investment zwraca stolicy Browary Warszawskie w nowej odsłonie. Deweloper do współpracy zaprosił renomowaną pracownię JEMS Architekci, która w procesie projektowym zastosowała filtr kultury, historii i tradycji. Zaowocowało to uwydatnieniem bogatego kontekstu tego miejsca i powstaniem nowego kompleksu przestrzennego Browary Warszawskie.